Radio Študent letos praznuje 50. letnico delovanja. Ena izmed njegovih področnih redakcij je tudi Univerzitetna Redakcija, ki v etru Radia Študent obravnava tematike s širšega področja šolstva, vzgoje in izobraževanja, Študentske organizacije ter študentskega organiziranja. V ta namen so v Univerzitetni redakciji Radia Študent pripravili diskurzivni program z naslovom “Kdo bi hotel biti večno mlad?”.

V sklopu programa se bodo sredi aprila in proti koncu meseca maja v Vodnikovi domačiji, knjižnici Slovenskega šolskega muzeja ter po središču Ljubljane s sogovorci lotevali različnih tem s področja šolstva, mladine in otroštva.

Dogodki se bodo odvili 10., 11. in 12. aprila ter 28. in 30. maja in zajemajo naslednje teme: Demistifikacija tehnologije v šolstvu, Šolstvo in moraliziranje, Alternativne pedagoške oblike in javne VIZ ustanove, Arhitektura/pedagogika/ideologija: sprehod po Ljubljani, Delavnica: Za vključujočo in skupnostno usmerjeno šolo, Avtoriteta, birokracija in fantazma otroštva.

Vir: Univerzitetna redakcija Radia Študent, april 2019

(Skupno 65 obiskov, 1 današnjih obiskov)