Univerza na Primorskem (UP) je 28. 6. 2011 razpisala javna poziva k vključitvi tako študentov kot vlagateljev v Štipendijski sklad UP, iz katerega je bilo že tretje leto zapored podeljenih skupaj 106 štipendij.
K javnemu pozivu so posebej vabljene delodajalske organizacije in druge institucije, ki se želijo  vključiti v sklad v študijskem letu 2011/2012, s čimer si lahko zagotovijo možnost izbora najboljših kadrov; s podpisom pogodbe namreč omogočimo mladim nadarjenim študentom, da tudi po koncu študija ostanejo na Obali in v Sloveniji, se tu zaposlijo in s svojim znanjem pomembno prispevajo k razvoju obalnega, s tem pa tudi slovenskega gospodarstva.
V Štipendijski sklad UP so že sedaj vključena 4 podjetja (Istrabenz, d.d., Luka Koper, d.d., Banka Koper, d.d., Intereuropa, d.d.) v letošnjem letu pa so se občinam Ilirska Bistrica, Sežana, Hrpelje-Kozina in Divača s podpisom skupnega sporazuma pridružile še tri obalne
občine – Mestna občina Koper ter Občina Izola in Občina Piran. Prav tako je že dogovorjeno sodelovanje z občinama Postojna in Komen.
Za vlagatelje v sklad je rok za oddajo vlog 28. julij 2011 do 16. ure, medtem ko se lahko bodoči in sedanji študenti UP na razpis prijavijo vse do 5. oktobra 2011.  Vloge pričakujejo po pošti priporočeno ali osebno na sedežu UP (tajništvo, 2. nadstropje,  Titov trg 4, 6000
Koper) vsak delovni dan med 8. in 16. uro.
Za dodatne informacije poličite (05) 611-7500 ali pišite na pravna.sluzba@upr.si,  vsak delovni dan med 8. in 16. uro, do poteka roka za oddajo vloge.
Več UP, 28. 6. 2011
(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)