Koper, 22. maj 2014 – Univerza na Primorskem in Otok, zavod za razvijanje filmske kulture Ljubljana, sta dne 20.5.2014 podpisala sporazum o sodelovanju na področjih skupnega interesa. Podpisnika bosta spodbujala in razvijala predvsem sodelovanje na pedagoškem področju (prek vključevanja praktičnih znanj v pedagoški proces in s prenosom teoretičnih znanj iz visokošolskega okolja v prakso) in pri vključevanju študentov UP v delovno okolje (študijska praksa) ter vzpostavljala druge oblike skupnih aktivnosti.

V sklopu 10. jubilejnega filmskega festivala Kino Otok je Zavod Otok organiziral program neformalnega praktičnega usposabljanja IZ SVETA V IZOLO – IZ IZOLE V SVET, v katero se je vključilo že lepo število študentov UP. Slednji bodo, skupaj z vrstniki iz tujine, ki v Izolo prihajajo v sklopu Evropske prostovoljne službe EVS, pod vodstvom strokovnih mentorjev pridobivali praktična znanja, razvijali veščine in se aktivno mrežili v Sloveniji in mednarodnem prostoru. Udeleženci bodo lahko izbrali med naslednjimi področji enomesečnega usposabljanja: organizacija in produkcija kulturno-izobraževalnih programov, mladinsko delo v mednarodnem prostoru, promocija, marketing in odnosi z javnostmi ter pridobivanje nepovratnih sredstev.

Poleg tega bodo udeleženci na samem filmskem festivalu Kino Otok lahko pomagali tehnični ekipi pri pripravi festivalskih prizorišč, promovirali festival v lokalni skupnosti, sodelovali s službo za goste, opravljali manj zahtevna administrativna dela, koordinirali dejavnosti in prostovoljce ter dokumentirali festivalsko dogajanje.

Na spletišču Univerze na Primorskem je z dne 22. 5. 2014 objavljena novica o tem, da sta univerza in Otok, zavod za razvijanje filmske kulture iz Ljubljane, podpisala sporazum o sodelovanju.

 

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)