Na povezavi Urad za mladino RS predstavlja najnovejši projekt, to je elektronsko knjigo, v kateri se prvič na enem mestu predstavlja kar osemdeset organizacij, ki delujejo v mladinskem sektorju v Sloveniji. Gre za »jagodni izbor« projektov, najboljših, najbolj zanimivih in najbolj drznih praks. Namen je dokazati, da je ta sektor prodoren, barvit in hkrati tudi pogumen, saj pogosto presega vzorce običajnega delovanja drugih socialnih skupin v naši družbi.

Pričujoči zbornik z naslovom Zgodbe o uspehu povezuje večleten trud in prizadevanja mnogih delujočih posameznikov in skupin znotraj mladinskega sektorja Slovenije, hkrati pa je dokaz, da se nam za razvoj mladinskega dela in mladinskih politik v Sloveniji ni treba bati, saj se navkljub mnogim oviram prikazuje v zmagoviti luči. E-knjiga je ponudila organizacijam priložnost, da jih poveže, ter da povedo, kako dobri so, in kako s svojim prispevkom še izboljšujejo skupno podobo mladinskega sektorja v Sloveniji.

Na urado upajo, da bo nova izdaja pripomogla tudi k pomembni nalogi, ki je še pred njimi: to je nadaljnja krepitev zavedanja o pomembnosti razvoja mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Vabijo, da elektronsko knjigo, ki jo je tehnično in oblikovno pripravila mlada ekipa MM Studia iz Ljubljane, prelistate in po želji objavljate ali delite na povezavah ter tako pripomorete k uradovemu skupnemu cilju – več za mlade v Sloveniji.

Vir: Urad RS za mladino, 19. 5. 2017

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)