Filozofska fakulteta  Univerze v Mariboru je med 26. 6. in 5. 7. 2012 organizirala 7. mednarodno poletno šolo z naslovom V vrtincu evropske prestolnice kulture / At the Hub of Culture: the European Cultural Capital 2012.

Udeležilo se je je sedemnajst študentov iz sedmih držav: Češke, Hrvaške, Makedonije, Poljske, Rusije, Slovaške in Srbije. V dopoldanskem času so potekala predavanja na teme s področja filozofije, geografije, zgodovine, umetnostne zgodovine, literature, filmske umetnosti in sociologije, v popoldanskem času pa so študenti obiskovali tečaj italijanščine in tečaj slovenščine.

V skladu s poslanstvom letošnje poletne šole so študenti poleg ogleda mesta Maribor obiskali tudi nekatera partnerska mesta EPK. Udeležili so se poldnevne strokovne ekskurzije na Ptuj in Ptujsko Goro ter celodnevne ekskurzije po jugovzhodni Sloveniji, kjer so študenti obiskali Novo mesto, Otočec, Muljavo, Žužemberk in izvir Krke. Študenti so se udeležili tudi študentske regate na Dravi, ob večerih pa so obiskovali prireditve v okviru EPK in Festivala Lent.

Vir: FF UM, 23. 8. 2012

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)