Slovenska filantropija bo v torek, 8. maja 2018, v okviru projekta ‘Boj proti trgovini z ljudmi – širjenje informacij je orožje proti izkoriščanju’ izvedla delavnico za vzgojitelje dijaškega doma v Postojni, kjer so nastanjeni mladoletniki brez spremstva.

četrtek, 10. maja2018, pa bo v prostorih Slovenske filantropije, na naslovu Cesta Dolomitskega odreda 11 v Ljubljani od 17:00 do 19:00 potekalo usposabljanje za zakonite zastopnike in skrbnike mladoletnikov brez spremstva.

Usposabljanje bo izvedeno v sodelovanju Slovenske filantropije in Društva Ključ. Namenjeno bo boljšemu prepoznavanju problematike trgovanja z ljudmi, izboljšanju nivoja razumevanja okoliščin, ki vplivajo na to, da se osebe znajdejo v izkoriščevalskih odnosih in iz njih ne znajo oziroma zmorejo oditi ter osnovnim smernicam o identifikaciji možnih in dejanskih žrtev trgovanja z ljudmi. Govora bo tudi o otrocih brez spremstva kot zelo ranljivi skupini ter predstavili sistem pomoči, ki je na voljo v Sloveniji. Udeležba na usposabljanju je brezplačna.

Za udeležbo na usposabljanju v Ljubljani je obvezna predhodna prijava na e-poštni naslov: marina.uzelac@filantropija.org. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 7. maja 2018. Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru aktivnosti namenjenih ozaveščanju ranljivih skupin o trgovini z ljudmi.

Vir: Urad vlade za komuniciranje, 26. 4. 2018

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)