Komisija za preprečevanje korupcije, Dunajska 56, 1000 Ljubljana, v okviru svojih preventivnih aktivnosti v letu 2013/2014 organizira Javni natečaj z naslovom »Ustvarjalni natečaj za osnovne šole »Pismo poslancem«. (pdf)

Natečaj je namenjen učencem od 7. do 9. razreda osnovne šole, rok za prijavo za sodelovanje na javnem natečaju je 4. 10. 2013.

Cilj Ustvarjalnega natečaja za osnovne šole »Pismo poslancem« je spodbuditi učence, da razmišljajo o družbi in o dogajanju okoli njih, o vrednotah kot so poštenost, pravičnost, enakopravnost, o posledicah, do katerih lahko pride, kadar posameznik ter družba teh vrednot ne gojita in razvijata, kako je mogoče z demokracijo in aktivno participacijo vplivati na družbo in posamezne nosilce oblasti, ter ključno – svoja opažanja in občutke posredovati članom zakonodajnega telesa, ki lahko s svojimi pristojnostmi pa tudi osebno držo in torej lastnim zgledom sooblikujejo omenjene vrednote ter odnos družbe do njih. Učenci bodo v okviru ustvarjalnega natečaja tudi razvijali sposobnost razumevanja in reševanja etičnih vprašanj, s katerimi se mladostniki vsakodnevno soočajo.

Na javnem natečaju lahko sodelujejo vsi upravičenci, ki bodo do 4. 10. 2013 skladno s pogoji natečaja Komisiji za preprečevanje korupcije na elektronski naslov poslali prijavo, s katero bodo izrazili interes za sodelovanje na javnem natečaju.

Kontaktna oseba za dodatne informacije o natečaju je Matjaž Mešnjak, dosegljiv na tel. št. 01 400 57 10 oziroma na elektronskem naslovu

Vir: ZRSŠ, 23. 9. 2013

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)