Na novinarski konferenci 13. septembra o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc in Maja Bratuša, ki je uvodoma predstavila najnovejše epidemiološke podatke. PCT pogoj, torej pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja morajo za čas opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršnikoli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost.

  • odlok PCT pripravljen z namenom, da zagotovi maksimalno zaščito vseh državljanov
  • vlada uvedla nove preventivne ukrepe za zagotavljanje zdravja nas vseh

Na novinarski konferenci 17. septembra o aktualnem stanju glede bolezni covida-19 so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, minister za javno upravo Boštjan Koritnik in direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek.

  • Vlada je sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenja in testiranja) za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. S tem odlokom je dvignila starostno mejo izpolnjevanja pogoja PCT in tako med izjeme od 18. septembra 2021 uvrstila vse osebe, ki so mlajše od 15 let.
  • Od 1. oktobra 2021 dalje uvaja pogoj PC v državni upravi, kar pomeni, da se delo v prostorih državne uprave omogoči samo ob izpolnjevanju pogoja cepljenosti in prebolevnosti. Pogoj PC bo veljal za ožjo državno upravo (ministrstva, organi v sestavi, inšpekcije, policija, vojska in upravne enote) in ne za celoten javni sektor.

Vir in več informacij: Vlada RS, 13. 9. 2021 in Vlada RS, 17. 9. 2021

(Skupno 82 obiskov, 1 današnjih obiskov)