Na spletišču Študentske organizacije Univerze v Mariboru je dne 1. 7. 2014 objavljena novica o tem, da Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) od 30. junija do 9. julija 2014 organizira 16. Mednarodni študentski festival SCiM.

Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi, na dogodku sodeluje okoli 50 udeležencev iz 25-ih svetovnih držav. Rezultati 10-dnevnega dela bodo v torek 9. julija ob 11. uri, predstavljeni na ŠTUK-u.

SCiM (Student Conference in Maribor) je mednarodni študentski festival, ki ga organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.Udeležencem vsako leto sodelujejo v različnih delavnicah, preko katerih spoznavajo Slovenijo, mesto Maribor in prikazujejo življenja mladih iz svoje domovine. Študenti tokrat ustvarjajo v novinarski delavnici, delavnici »Mala šola politike«, plesni delavnici, delavnici risanja, ter v fotografski in športni delavnica. Vodijo jih mladi (študentje), ki tako dobijo priložnost, da svoje znanje prenesejo iz študijskih klopi in ga pokažejo v mednarodnem okolju ter si s tem pridobijo prepotrebne izkušnje.

Na festivalu sodelujejo mladi iz več kot 25-ih svetovnih držav; Rusije, Južnoafriške republike, ZDA, Egipta, Indonezije, Bagladeša ter večine evropskih držav.

Uradna zaključna slovesnost ter predstavitev izvedenih delavnic bo potekala v torek, 8. 7. 2014 ob 11. uri, v prostorih Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK.

Poleg teoretičnih in praktičnih delavnic, ki so osrednji del SCiM-a, program vsebuje še:

Mini delavnico učenje »mehkih«veščin,Delavnico učenja slovenščine,Ogled mesta Maribor,Ekskurzijo po Sloveniji,Športne aktivnosti,Mednarodni večer,Predstavitev slovenske kulinarike in kulture,Popoldanske in večerne aktivnosti.

Na SCiM sodelujejo tudi prostovoljci iz Slovenije, ki pomagajo pri sami organizaciji in skupaj s sodelavci na ŠOUM skrbijo, da celotna izvedba poteka nemoteno.

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)