Evropska komisija je sprejela predlog uredbe o novih, celostnih načinih zbiranja in uporabe podatkov iz socialnih raziskav za boljšo podporo oblikovanju politik na splošno in zlasti na področju socialne politike.

Zanesljivejša zbirka dokazov v smislu socialnih kazalnikov bo izboljšala analizo socialnega razvoja in prispevala k oceni AAA na socialnem področju za Evropo.

Predlagana okvirna uredba bo omogočila hitrejšo objavo podatkov, saj skrajšuje roke za pošiljanje podatkov na več področjih. Prav tako bo izboljšala primerljivost in doslednost socialne statistike EU z združitvijo sedmih obstoječih raziskav v gospodinjstvih, ki se trenutno izvajajo v EU, in uskladitvijo spremenljivk, ki so skupne dvema ali več raziskavam. To bo tudi olajšalo skupno analizo socialnih pojavov na podlagi novih raziskovalnih metod. Nenazadnje bomo imeli na voljo bogatejšo in obsežnejšo zbirko podatkov zahvaljujoč uporabi inovativnih pristopov in metod nacionalnih statističnih organov ter kombinaciji podatkov iz več virov.

Vir in več informacij: Evropska komisija, 24. 8. 2016

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)