Teden vseživljenjskega učenja – TVU 2019 bo v uradnem terminu tekel od 10. do 19. maja. Tudi letos bodo podobo festivala učenja krojile skupne akcije, med njimi je stalna akcija Parada učenja – Dan učečih se skupnosti, ki jo bomo na 17 prizoriščih po Sloveniji obeležili v sredo, 15. maja.

Na mestnih trgih in drugih javnih krajih po Sloveniji bodo mimoidoče vabili stojnice, delavnice, nastopi na odrih, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno.

Na Paradah učenja se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij.

Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … Vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja.

Vabimo vas, da se 15. maja pridružite pestremu dogajanju v AjdovščiniČrnomlju, na Jesenicah, v KranjuKrškemLendaviMariboruMedvodahNovem mestuNovi GoriciPostojni, na Ptuju, v Slovenj GradcuŠmarju pri JelšahTrbovljahVelenju in Žalcu.

Spremljajte nas na spletni in Facebook strani projekta ter na Twitterju TVU.

Vir: ACS, 13. 05. 2019

 

(Skupno 51 obiskov, 1 današnjih obiskov)