Filozofska fakulteta v Mariboru je ustanovila Mini univerzo Filozofske fakultete, krajše MUF. V programu univerze bodo otroci od 3. do vključno 6. razreda osnovne šole tako lahko že septembra potešili svojo radovednost ob pomoči izkušenih predavateljev. Ti jim bodo ponudili veliko odgovorov na vprašanja, ki otroke v tej starosti zanimajo. Osnovnošolce bodo nevsiljivo navduševali za raziskovanje in znanost ter jih pripravljali na to, da bodo lahko pozneje v življenju čim bolje izrabili svoje akademske potenciale.

Približali jim bodo vsebine s področja naravoslovja, humanistike, družboslovja in umetnosti, ki niso zajete v osnovnošolskih učnih in vzgojnih vsebinah ali pa so obravnavane le obrobno. Tako Mini univerza gradi most med osnovnošolci, njihovimi starši in univerzo približuje okolju, v katerem se nahaja.

Odziv staršev, ki so zaposleni na Univerzi v Mariboru in tudi zunaj univerze, je bil zelo velik in v Mariboru je v program vpisanih 115 otrok, ki bodo začeli predavanja obiskovati že ta mesec. Mini univerzo so se zaradi velikega interesa odločili ponuditi tudi v Ljubljani na Fakulteti za varnostne vede, ki je del mariborske univerze. Če želite o univerzi za otroke izvedeti še več, lahko vse podatke najdete na spletni strani www.muf.si.

Vir: SVIZ, 11. 9. 2012

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)