Na spletni strani MIZŠ je bilo 21. septembra objavljeno spodnje povabilo k javni razpravi o nacionalnem preverjanju znanja (NPZ):

Na MIZŠ odpiramo javno razpravo o nacionalnem preverjanju znanja. Do konca oktobra 2015 zbiramo vaša mnenja, predloge, refleksije na elektronski naslov: npz.mizs(at)gov.si ali na spletni strani SIO – Slovensko izobraževalno omrežje: http://url.sio.si/npz15.

Nacionalno preverjanje znanja (NPZ) je v preteklosti v strokovni in splošni javnosti sprožalo številne odzive. Na ministrstvu smo jih ves čas spremljali in ocenili, da je NPZ na razpotju, da ga je potrebno ponovno premisliti. Zato smo se odločili, da vse deležnike, ki se vas ta tematika kakorkoli dotika, povabimo v razpravo o nadaljnjem razvoju NPZ in tudi na ta način pripravimo podlage za vnaprej.

Zanima nas vaše mnenje:

  •     kako vidite nacionalno preverjanje znanja, zakaj in za kaj ga v prihodnje uporabljati;
  •     na kakšen način ga izvesti, kdaj, v katerih obdobjih otrokovega šolanja;
  •     kaj storiti z rezultati in analizami nacionalnega preverjanja znanja.

Seveda so dobrodošle tudi ostale morebitne pobude in razmisleki, ki se nanašajo na NPZ.

Od 21. septembra do konca oktobra 2015 odpiramo razpravo o NPZ. V ta namen smo oblikovali elektronski naslov npz.mizs(at)gov.si, kamor je mogoče pošiljati mnenja in predloge o NPZ, ki jih bomo sproti objavljali tudi na spletni strani ministrstva. Mnenje pa lahko oddate tudi na spletni strani SIO – Slovensko izobraževalno omrežje: http://url.sio.si/npz15.

Razmišljajmo skupaj.

Vir>>Novica MIZŠ

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)