Pedagoški inštitut, v sodelovanju s Slovenskim društvom raziskovalcev na področju edukacije (SLODRE), organizira nacionalno konferenco z naslovom Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju danes?, ki bo potekala v torek, 27. septembra 2016, v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (Večna pot 113, Ljubljana).

Zaradi velikega zanimanja za konferenco uvajamo tudi druge oblike predstavitve raziskovalnega dela, poleg klasičnih konferenčnih prispevkov – referatov – še posterje ter panelne predstavitve (v dolžini 60 min za približno 3 predstavitve).

Osnovni cilj nacionalne konference je diseminacija rezultatov raziskav ter izmenjava izkušenj, identifikacija ključnih problemov, izzivov in ovir v vzgoji in izobraževanju ter spodbujanje in razvoj raziskovanja nasploh. Konferenca je namenjena raziskovalcem, snovalcem politik in pedagoškim delavcem na širšem vsebinskem področju vzgoje in izobraževanja.

Kotizacija za udeležbo na konferenci je 50 EUR (vključuje kosilo ter kavo in prigrizke med odmori ter knjižico povzetkov prispevkov, ki bodo predstavljeni na konferenci).

Vabimo vas k aktivnem sodelovanju oz. k pripravi prispevka, ki ga boste predstavili na konferenci. Rok za oddajo prispevka je ponedeljek, 27. junij 2016. Povzetek vašega prispevka (v skupnem obsegu do 250 besed) naj vsebuje: naslov prispevka,  kratek povzetek,  pet ključnih besed.

Predloge prispevkov bo pregledal programski odbor konference. Informacija o potrditvi prispevka na konferenci ‘Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju danes?’ bo posredovana do 15. julija. Objavljen bo tudi zbornik recenziranih prispevkov, ki bo izšel v Digitalni knjižnici Pedagoškega inštituta.

 Svoj prispevek na konferenci lahko prijavite TUKAJ.

 Več o sami konferenci pa si lahko preberete TUKAJ.

 Več informacij o konferenci vam bo z veseljem posredovala Ana Mlekuž preko elektronskega naslova ana.mlekuz@pei.si ali na telefonski številki 01 420 12 51.

 

Vljudno vabljeni!

 red. prof. dr. Igor Ž. Žagar  direktor Pedagoškega inštituta

 red. prof. dr. Pavel Zgaga  predsednik SLODRE

 dr. Mitja Sardoč predsednik programskega odbora konference “Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju danes?”

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)