Društvo Ekologi brez meja letošnjo jesen ponovno pripravlja vseslovensko dobrodelno okoljevarstveno akcijo zbiranja starega papirja – Star papir za novo upanje 2012, katere namen je, da lahko vsak prebivalec Slovenije doda svoj list k boljšemu svetu.

Akcija je bila prvič izvedena leta 2011 in v Sloveniji je bila dobro sprejeta, saj je v njej sodelovalo 214 vzgojnoizobraževalnih ustanov, kolektivi 140 slovenskih podjetij in javnih organizacij ter številni posamezniki po vseh krajih Slovenije. Zbrali so kar 393 ton starega papirja in na ta način v dobrodelne namene na dva naslova podarili 30.000 EUR.

Letos bodo akcijo ponovili, potekala bo v mesecu novembru v vseh slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, k sodelovanju pa so vabljena tudi vsa podjetja in organizacije, ki imajo letos namen čistiti svoje arhive ter vsa ostala javnost.

Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo tudi tokrat šla v prave roke – s pomočjo vaših idej bodo izbrali najbolj zaslužnega oz. pomoči potrebnega v naši državi.

V okviru projekta bo letos potekalo več aktivnosti:
   – akcija zbiranja starega papirja,
   – natečaj zbiranja najboljšega predloga za dodelitev sredstev od akcije,
   – natečaj za najboljšo idejo »Narejeno iz papirja«,
   – delavnice iz papirja,
   – umetniška atrakcija.

Vabijo vas, da se jim pri projektu pridružite tako, da otrokom podarite odvečne zaloge starega in arhivskega papirja. Na ta način boste pomagali pri zmanjševanju sečnje gozdov, saj bo ves tako zbran papir šel v recikliranje, poleg tega pa boste dali svoj prispevek k dobrodelni akciji. V zahvalo za vaš prispevek boste prejeli priznanje, da ste ekološko in družbeno odgovorno podjetje, poleg tega pa bosta na njihovi spletni stran objavljena seznam in zahvala vsem sodelujočim podjetjem.

Da bo akcija potekala čimbolj nemoteno, se je potrebno nanjo prijaviti. Prijave so elektronske in potekajo od 10. septembra do 30. septembra 2012.

Ekologi brez meja (Urša Dolinšek, Vodja projekta Star papir za novo upanje 2012)
Kontakt: GSM: 040 255 433, E-naslov: starpapir@ocistimo.si

Vir: CNVOS, 12. 9. 2012

 

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)