Od leta 2007 Univerza v Mariboru redno sodeluje v evropskem projektu Evropski Virtualni Seminar (EVS), ki ga izvaja Open University iz Nizozemske. Seminar je namenjen študentom študija II. stopnje (magistrski študij), ki spoznajo nov način dela, ki se in se bo v prihodnosti vedno pogosteje uporabljal. Glavne značilnosti EVS projekta so:

  • sodelovalno, multikulturno in interdisciplinarno izobraževanje (skupinsko delo),
  • e-izobraževanje, ki temelji na moderni IKT in pridobivanje novih veščin dela,
  • izobraževalna vsebina, ki je osnovana na aktualnih znanstvenih, okoljskih, ekonomskih in družbenih problemih ter izzivih.

Ker poteka seminar v virtualnem okolju je potrebno poznavanje elektronskih učnih okolij kot so Moodle, Blackboard, Elgg ipd. Poleg navedenih zahtev je zelo pomembno dobro znanje angleškega jezika, tako pisno kot ustno. Komunikacija poteka izključno v angleškem jeziku, saj gre za sodelovanje s študenti drugih evropskih držav. Tedensko je potrebno predvideti vsaj 6 ur za študij in delo na projektu. Število udeležencev iz vsake univerze je omejeno (največ 5 študentov). Če se bo prijavilo več študentov, bomo izvedli preverjanje znanja v angleškem jeziku.

Letošnje študijsko leto bo seminar potekal od 17. oktobra 2016 do 24. marca 2017. Študent si po uspešno zaključenem seminarju pridobi 5 ECTS za aktivno delo na seminarju.

V primeru, da se odločite za sodelovanje, pošljite svojo odločitev do 13. 10. 2016 na e-naslov:majda.krajnc@um.si, kjer boste dobili tudi podrobnejše informacije.

Vir: UM, 3. 10. 2016

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)