Sektor za znanost Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije vas vabi na dogodek MISIJE: Novost programa Obzorja Evropa, ki bo 21. 4. 2023 v Ljubljani.

Na dogodku vas bodo predstavnice in predstavniki Evropske komisije, ministrstva in raziskovalci ter predstavniki občin seznanili z EU Misijami, ki so novost programa Obzorje Evropa ter nov način usmerjenega delovanja na področju raziskav, razvoja in inovacij. Na dogodku bodo strokovnjaki, ki so že vključeni v EU Misije predstavili svoje znanje in izkušnje pri izvajanju tovrstnih projektov ter odgovarjali na vaša morebitne vprašanja.

V popoldanskem delu se bo dogodek nadaljeval z delavnico v okviru projekta NATION00NS (v angleščini), financiranega iz programa Obzorje Evropa, ki se bo osredotočila na Misijo Zdravje tal in hrane. Namen delavnice je na eni strani deliti informacije o razpisu ‘HORIZON-MISS-2023-SOIL-01-08’, ki je bil odprt januarja v okviru programa Obzorje Evropa, po drugi strani pa krepiti razpravo glede strokovnih načel zdravja tal in ustvarjanja živih laboratorijev.

Število mest je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava.

Vir in več informacij: MVZI, 12. 4. 2023

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)