Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije vabita na Nacionalni forum o globalnem učenju ter vzgoji in izobraževanju za trajnostni razvoj. Forum bo 16. maja 2018 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Forum je del programa Evropske mreže za globalno učenje (GENE), ki ga sofinancira Evropska komisija z namenom podpore aktivnostim na področju globalnega učenja ter vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj.


Osnovni namen foruma je povabiti k razpravi kar najširšo mrežo ključnih sodelavcev in partnerjev obeh ministrstev, ki forum organizirata, pa tudi druge, ki načrtujejo, izvajajo, spremljajo, evalvirajo  aktivnosti na področju globalnega učenja ter vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj v Sloveniji. Gre za tiste, ki to počno bodisi v formalnem izobraževanju bodisi širše na področju izobraževanja odraslih, v mladinskem sektorju, v lokalnih okoljih. Skupaj s strokovnimi delavci iz vrtcev in šol, fakultet ter druge akademske sfere bomo orisali stanje ter raziskali in izpostavili ključne razvojne izzive. Forum bo organiziran tako, da bo udeleženkam in udeležencem omogočil široko razpravo o obravnavanih temah.

Forum bodo z uvodnim nagovorom odprli:

  • državna sekretarka dr. Andreja Barle Lakota;
  • minister za zunanje zadeve Karl Erjavec in
  • direktorica Evropske mreže za globalno učenje Luisa Teotonio Pereira.

Kasneje bosta v strokovnih razpravah na forumu sodelovala še direktorica Urada za kakovost in razvoj izobraževanja dr. Stanka Lunder Verlič in direktor Zavoda RS za šolstvo dr. Vinko Logaj.

Rok za prijavo na forum je podaljšan do srede, 9. maja 2018.  Vljudno vas prosimo, da udeležbo sporočite na elektronski naslov: razvoj.mzz(at)gov.si,  lahko pa jo potrdite tudi na telefonsko številko: 01 478 21 71.

Program foruma (.pdf)

Vsebinska zasnova (.pdf)

Vir: MIZŠ, 26. 4. 2018

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)