Kaj je osnovnošolsko računalništvo? “Computer Science for [primary/middle school] students: what’s the big idea?”

Prof. Tim Bell bo predstavil »velike ideje« o poučevanju računalništva, ki so vplivale na spremembe učnih načrtov po svetu: od Nove Zelandije in ZDA (K12) do Evrope.

Predavanje bo v torek, 24. aprila 2018 ob 17.00 na Univerzi v Ljubljani, Pedagoški fakulteti (Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana) v predavalnici 048. Predavanje je namenjeno učiteljem in študentom računalništva.

Računalništvo… brez računalnika?! “Computer Science … without computers?!”

Računalništvo brez računalnika (angl. Computer Science Unplugged) je zabaven način spoznavanja računalniških tem, brez kakršnekoli uporabe računalnika. Učenci preko iger, ugank in čarovniških trikov spoznajo koncepte, ki so v ozadju tehnologije, ki jo imajo ves čas pred svojim nosom. Na tem predavanju boste sami (pre)izkusili nekatere aktivnosti računalništva brez računalnika in dobili ideje in nasvete, kako jih uporabiti v razredu.

Predavanje bo v sredo, 25. aprila 2018 ob 17.00 na Univerzi v Ljubljani, Pedagoški fakulteti (Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana) v predavalnici 212. Predavanje je namenjeno učiteljem in študentom razrednega pouka ter učiteljem in študentom računalništva.

Vir: PeF UL, 16. 4. 2018

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)