Vabimo vas na predstavitev nove publikacije omrežja Eurydice, Pomembni podatki o učiteljih in vodstvenih delavcih v šolah v Evropi, ki bo

v petek, 21. junija 2013, od 10. do 12. ure
v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost  in šport,
Masarykova 16, pritličje.

V poročilu Key Data on Teachers and School Leaders in Europe so zbrani najnovejši podatki o učiteljih in vodstvenih delavcih vrtcev in šol od predšolskega do posrednješolskega izobraževanja, vključno s podatki o starosti, spolu, delovnem času, plačah, o njihovem začetnem izobraževanju, pripravništvu in nadaljnjem strokovnem razvoju. Za Evropsko komisijo ga je pripravilo omrežje Eurydice. Pri pripravi je sodelovalo 32 držav (države članice EU, Hrvaška, Islandija, Lihtenštajn, Norveška in Turčija). Poročilo vsebuje podatke, ki so jih zbrali nacionalne enote omrežja Eurydice in Eurostat, ter podatke, ki temeljijo na ugotovitvah različnih mednarodnih raziskav (TALIS 2008, PISA 2009, TIMSS 2011).

„Dober učitelj lahko pomembno vpliva na otrokovo prihodnost,“ je ob prvi predstavitvi publikacije dejala Androulla Vassiliou, evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, večjezičnost in mlade, in zato pozivala vse države članice, naj izboljšajo usposabljanje in podporo učiteljem, da bi lahko na svoji poklicni poti v celoti izkoristili svoje sposobnosti, zagotovili kvaliteten in inovativen pouk, da bi mlade opremili s potrebnim znanjem in veščinami za sodobno življenje.

Z različnimi vidiki položaja učiteljev v Evropi, predvsem pa z njihovim začetnim izobraževanjem in strokovnim razvojem nas bo pobližje seznanila dr. Csilla Steger (z madžarskega ministrstva, pristojnega za izobraževanje in članica tematske skupine za strokovni razvoj učiteljev pri Evropski komisiji). Posebnosti v Sloveniji bo predstavila Beba Adamič Tomič (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Služba za razvoj kadrov).

Udeleženci predstavitve boste prejeli tiskani izvod poročila.

(Skupno 32 obiskov, 1 današnjih obiskov)