Vabljeni na seminar v organizaciji OECD, Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter Ministrstva za šolstvo in šport, na katerem bo predstavljeno delo OECD in sodelovanje Slovenije v aktivnostih na področju visokega šolstva. Seminar je namenjen oblikovalcem visokošolskih politik, vodstvom visokošolskih zavodov ter raziskovalcem in strokovnjakom, ki se ukvarjajo z razvojem visokega šolstva.

Potekal bo v četrtek, 26. maja 2011 od 9.00 do 17.30 ure v veliki dvorani Ministrstva za šolstvo in šport, Masarykova 16, Ljubljana.

Delo OECD je usmerjeno v graditev primerjalnih baz podatkov, razvoj kazalnikov in analize šolskih sistemov, ki služijo strokovnjakom in politikom za lažje in bolj argumentirano iskanje strokovnih rešitev in načrtovanje izobraževalnih politik. Na področju visokega šolstva je vodilo OECD “Izboljševanje dostopnosti, kakovosti in relevantnosti”, aktivnosti pa so vezane na proučevanje dejavnikov zagotavljanja visoke kakovosti poučevanja in rezultatov učenja, financiranja in politik ter mehanizmov za zagotavljanje učinkovitega upravljanja visokošolskih zavodov in visokošolskih sistemov.

V okviru seminarja bodo strokovnjaki OECD predstavili trende na področju visokega šolstva in aktualne projekte s področja vrednotenja visokošolskih učnih izidov, kakovosti poučevanja, regionalizacije, internacionalizacije in inovativnosti, ki potekajo v okviru OECD Programa za institucionalni managament v visokem šolstvu (IMHE) in Centra za raziskave in inovacije v izobraževanju (CERI).

Udeležba na seminarju je brezplačna. Seminar bo potekal v angleškem jeziku s prevajanjem v slovenščino.

Vir, več informacij o seminarju in prijavi: MVZT, 7. 5. 2011

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)