Društvo bralna značka Slovenije vabi mentorje bralne značke v vrtcih, šolah, zavodih, knjižnicah; vzgojitelje, učitelje nižjih razredov OŠ, specialne pedagoge, šolske knjižničarje in (mladinske) knjižničarje splošnih knjižnic, študente in strokovno javnost na simpozij BRANJE OTROK V PREDŠOLSKEM IN ZGODNJEM ŠOLSKEM OBDOBJU, BRANJE OTROK Z RAZLIČNIMI POSEBNIMI POTREBAMI. Simpozij bo potekal v Ljubljani 12. oktobra.

Vsebinska zasnova strokovnega simpozija je nastala na podlagi spoznanj, da so vsem tem skupinam otrok skupne nekatere značilnosti. Zato bodo predavatelji različnih strok in praktiki v prispevkih posebej pozorni na metode, načine dela in na gradiva, ki jih lahko mentorji branja uporabljajo, ko naletijo na težave pri razvoju bralne pismenosti v svoji skupini otrok.

Podteme simpozija: posebnosti otrok posameznih skupin; oblike motiviranja za branje; izbor knjig; vloga staršev/družin pri razvoju branja otrok in razmislek o tem, da imajo starši pogosto sami (podobne) težave kot njihovi otroci; kako v praksi uveljavljati pravico otroka do razvijanja bralne pismenosti po njegovih zmožnostih (ob upoštevanju spoznanj, da branje dobro vpliva na razvoj vseh otrok in da v pravih/ustreznih bralnih okoliščinah poglablja čustvene vezi med udeleženci branja)  

Prijavnico najdete tukaj.

Več>> http://www.bralnaznacka.si/

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)