Vabljeni, da se udeležite celodnevnega seminarja z naslovom »Sovražni govor ni odgovor«, ki bo potekal 22. maja 2014, s pričetkom ob 10. uri, v dvorani M hotela v Ljubljani.

Seminar je namenjen predstavitvi problematike sovražnega govora in izmenjavi dobrih praks ukrepanja. Predavatelji in razpravljavci bodo pravni strokovnjaki in upravljavci spletnih mest, ki se pri svojem delu pogosto srečujejo s pojavom sovražnega govora na internetu. Kot gostujoča govorca smo na seminar povabili tudi ga. Brigit OLoughlin iz Sveta Evrope, ki bo predstavila rešitve na evropskem nivoju, ter g. Alfreda Lelo iz albanske časopisne hiše Mapo, ki bo predstavil prakso soočanja s sovražnim govorom v albanskih medijih. Tematiko seminarja bomo zaokrožili z delavnico, kjer bodo udeleženci z reševanjem konkretnih primerov sovražnega govora iskali mejo med sovražnim govorom in svobodo govora.

Seminar je brezplačen, prijava na dogodek pa je obvezna. Prijavite se tukaj: https://www.1ka.si/sovraznigovor
Zadnji dan za prijavo je petek, 16. maj 2014.

Dogodek je organiziran v sklopu »Ne sovraži – No hate speech kampanje«. Glavna organizatorja dogodka sta prijavna točka Spletno oko iz Fakultete za družbene vede in Mladinski svet Slovenije.

Vir in kontaktni osebi: MSS, 18. 4. 2014

(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)