K sodelovanju vabijo vse, ki pri svojem delu na področju izobraževanja uporabljate informacijsko komunikacijsko tehnologijo (IKT) in vam to predstavlja izziv.

Sirikt 2013 bo namenjen prikazu standarda e-kompetentnega učitelja. Tematske steze in prispevki v njih zato izhajajo iz temeljnih e-kompetenc. Razvojno in raziskovalno delo ter rešitve, izobraževanja in primeri iz prakse bodo prikazani v skladu z opisom posamezne e-kompetence, posebna steza pa bo nosila naslov Izzivi. Želimo si, da bi konferenca pokazala skupno delo učiteljev, vzgojiteljev, ravnateljev in drugih strokovnih delavcev v medsebojnem spoznavanju dosežkov, v medpredmetnem in sodelovalnem duhu z veliko vzajemnega učenja.

Prispevki naj prikažejo, kakšne strategije, rešitve in spoznanja so nastali pri poučevanju in učenju ali vodenju šole/vrtca/dijaškega doma in na kakšen način merite njihovo učinkovitost. Osrednja pozornost naj bo namenjena vašim didaktičnim pristopom, načinom in organizaciji dela v razredu/učni skupini oz. na šoli. Današnji čas zahteva tudi večje odpiranje navzven in sodelovanje med šolo/vrtcem/dijaškim domom, učenci, starši in širšo skupnostjo, zato naj prispevki osvetlijo primere, kako je to npr. moč doseči tudi z ustrezno, kritično in varno rabo oblačne in druge tehnologije in kakšna je ta drugačnost. Prispevki naj izpostavijo spoznanja in kritični razmislek pri uporabi prikazanih rešitev ter poudarijo, kakšni so ob tem izzivi za naprej.

Pomembni datumi:
• Rok za oddajo prispevkov: 28. 1. 2013.
• Rok za povratne informacije o uvrstitvi na konferenco in obliki predstavitve: 20. 3. 2013.

Vir: SIO, 3. 1. 2013 in konferenca SIRIKT 2013

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)