Marca 2021 se je začel novi Erasmus+ projekt VALIANT (Virtualne inovacijske in podporne mreže za učitelje), ki ga koordinira Univerza v Leónu, združuje pa deset univerz in ministrstev za izobraževanje iz Španije, Norveške, Portugalske, Slovenije in Nemčije. V Sloveniji v projektu sodelujemo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.

Namen projekta je, da pomagajo učiteljem v osnovnih in srednjih šolah premagati občutke izolacije, tako da učiteljem in študentom pedagoških smeri (bodočim učiteljem) ponudijo priložnost, da sodelujejo v projektih virtualnega sodelovanja s kolegi iz vse Evrope.

Projekt VALIANT se bo osredotočil na združevanje in spodbujanje učiteljev in študentov pedagoških smeri (bodočih učiteljev) po Evropi, ki delajo ali študirajo na podeželju oz. v drugih izoliranih okoljih, da bi sodelovali v projektih virtualne izmenjave. Učitelji bodo imeli priložnost deliti svoje izkušnje s poučevanjem, prav tako bodo imeli priložnost sodelovati z drugimi učitelji, ki delajo v podobnih okoliščinah v drugih državah.

Vir in več informacij: SIO, 5. 5. 2021

(Skupno 36 obiskov, 1 današnjih obiskov)