CMEPIUS bo letošnjo valorizacijo konferenco z naslovom Bistvo je očem skrito posvetil vplivu mednarodnega sodelovanja na ozaveščenost in razvoj medkulturnih kompetenc. Njihov glavni letni dogodek bo potekal 15. 11. 2017 v Grand hotelu Union v Ljubljani.

V svojih študijah ter ob spremljanju projektov ugotavljajo, da so pomembne kompetence, ki jih posamezniki pridobijo v mednarodnih projketih, marsikdaj skrite. Zato upajo, da bo konferenca doprinesla svoj prispevek k našim skupnim letnim prizadevanjem in aktivnostim, s katerimi na različne načine ozaveščamo naše uporabnike, nosilce mednarodnih projektov, o tem, kako pomembno tudi mednarodno sodelovanje krepi medkulturne kompetence, strpnost in odprtost.

Na konferenci bodo skušali na čim bolj neposreden in obenem praktičen način ozavestiti in opolnomočiti udeležence za njihovo prihodnje zavestno delovanje v mednarodnih projektih, ki iz leta v leto presegajo tradicionalne, poznane meje in okvirje. Uvodni del bo tako popestril stand-up komik Ivan Šarić, kot posebna motivacijska govornica pa se jim bo v pridružila novinarka in Erasmus+ ambasadorka Karmen W. Švegl.

Poleg njihove glavne konference bodo nadaljevali z izvajanjem tudi manjših, praktičnih delavnic, namenjenih predvsem strokovnem osebju na vseh ravneh izobraževanja, krepitvi njihovih kompetenc, kamor sodijo tudi medkulturne.

Vabilo s programom konference je na voljo tukaj.

Na dogodek ste še posebej lepo vabljeni učitelji, profesorji, vzgojitelji, izobraževalci odraslih, ravnatelji in drugi strokovni delavci v izobraževanju.

Prosijo vas, da se na dogodek prijavite prek spletne prijave do 8. 11. 2017.

Vir: CMEPIUS, 1. 9. 2017

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)