Varuh človekovih pravic RS se je odločil oblikovati spletno stran, ki bo namenjena pravicam otrok, s katero bo obeležil tudi sprejetje Konvencije o otrokovih pravicah.

Stran z naslovom Otrokove pravice (URL: www.pravice-otrok.si in www.otrokove-pravice.si) bo otrokom od 6 do 12 let in mladostnikom do 18 let ponujala informacije o njihovih pravicah in možnostih za njihovo varovanje, hkrati pa omogočala odraslim, da bodo otroke ozaveščali o njihovih pravicah in delovali v njihovo največjo korist.

Na ta način želi Varuh prispevati k dvigu zavesti javnosti o spoštovanju otrokovih pravic, otrokom pa ponuditi možnost neposrednega stika z institucijo in priložnost, da mu sporočijo morebitne kršitve njihovih pravic.

Spletna stran bo luč sveta ugledala v torek, 23. 11. 2010. Ta dan bomo pri Varuhu človekovih pravic obeležili sprejetje Konvencije o otrokovih pravicah.

Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek – Travnik bo skupaj z namestnikom za otrokove pravice in socialna vprašanja Tonetom Dolčičem in svetovalko Varuha Martino Jenkole, ki vodi projekt Zagovornik – glas otroka, na novinarski konferenci ob 10.30 v prostorih Varuha (Dunajska 56, 1109 Ljubljana, 4. nadstropje)

  • predstavila namen strani,
  • preko nje v video zapisu nagovorila otroke, mladostnike in odrasle, katerim je stran namenjena,
  • spregovorila o aktualnih primerih varovanja pravic otrok pri Varuhu,
  • nekaj besed pa bo namenjenih tudi predstavitvi projekta Zagovornik – glas otroka.

Vir: Varuh RS, 16. 11. 2010

(Skupno 34 obiskov, 1 današnjih obiskov)