Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je objavljeno kratko poročilo o spletni anketi o šolskih počitnicah. Do 26. marca se je na anketo odzvalo več kot 26.000 oseb, povečini staršev (več kot 50 odstotkov), strokovnih delavcev in dijakov.

Velika večina anketiranih je ocenila, da so novoletne, prvomajske in poletne počitnice primerno razporejene, nekoliko manj jih soglaša s sedanjo razporeditvijo jesenskih počitnic, največ kritik pa zadeva zimske počitnice.

Glede zimskih počitnic se je največ udeležencev ankete izreklo za vrnitev na stanje izpred leta 2010; teh je približno 45 odstotkov, še dodatnih 20 odstotkov pa bi si želelo dva tedna zimskih počitnic namesto jesenskih. Manj kot 30 odstotkov jih je ocenilo, da je rešitev zadnjih dveh let ustrezna. Med tistimi, ki so se izrekli za prehod na stanje izpred dveh let, je največ staršev in strokovnih delavcev, manj pa učencev in ravnateljev. Zanemarljiv pa je odstotek tistih, ki bi ukinili prvomajske počitnice ali za teden dni skrajšali poletne počitnice, v juniju ali v avgustu.

Vir: MIZKŠ, 28. 3. 2012

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)