Na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje so na ogled krajši predstavitveni filmi o pomenu in vseprisotnosti izobraževanja odraslih in vseživljenjskega učenja ter o priložnostih, ki so ljudem na voljo.

V okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih 2012–2014 v Sloveniji je Andragoški center Slovenije izdal štiri video-publikacije, v katerih predstavljajo primere dobrih praks s področja:

  • implementacije treh neformalnih izobraževalnih programov za brezposelne V videu so med drugim predstavljeni izobraževalni programi, ki brezposelnim osebam omogočajo razvijanje novih spretnosti in znanj, potrebnih za prilagajanje zahtevam spreminjajočega se okolja.
  • programa pismenosti Izzivi podeželja  V videu je predstavljen izobraževalni program s poudarkom na zagotavljanju priložnosti odraslim, da razvijejo temeljne zmožnosti, znanja ter oblike pismenosti ter na krepitvi medgeneracijskega sodelovanja in partnerstev na podeželju.
  • svetovanja in vrednotenja neformalno pridobljenih znanj V kratkem filmu boste izvedeli več informacij o vsestranskem in lahko dostopnem sistemu informiranja in svetovanja v izobraževanju odraslih – svetovalna središča za izobraževanje odraslih (ISIO) ter možnosti ugotavljanja in priznavanja predhodno pridobljenega znanja. 
  • skupnostnega učenja  V videu Z roko v roki predstavljajo primere socialnega vključevanja mladih, integracije priseljencev ob podpori lokalne skupnosti ter povezovanja na podeželju, kjer različni akterji sooblikujejo in živijo zgodbe trajnostnega razvoja.

Vabljeni k ogledu.

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)