Na Univerzi v Mariboru je v torek dne 21. 6. 2011 potekalo 8. tradicionalno mednarodno tekmovanje univerzitetnih vin. Tekmovanja se je udeležilo petnajst univerz iz sedmih evropskih držav. Ocenjevanje je letos potekalo na Univerzitetnem posestvu na Meranovem.
 
Mednarodno tekmovanje univerzitetnih vin je projekt Univerze v Mariboru, katerega cilj je zbliževanje univerz ter gradnja evropske mreže na področju vinarstva in vinogradništva.
 
Devet članska mednarodna komisija, sestavljena iz strokovnih ocenjevalcev vina iz Španije, Hrvaške, Črne gore, Poljske in Slovenije je ocenjevala vina po 100 – točkovni mednarodni lestvici. Na letošnjem ocenjevanju je s svojimi vini sodelovalo 15 visokošolskih institucij ali univerz s skupaj 46 vzorci.
 
Med suhimi belimi vini je najvišjo oceno prejelo vino Cserszegi Füszeres letnik 2010 iz Panonske Univerze na Madžarskem, v kategoriji rdečih vin vino Frankovka 2008 iz Univerze v Osijeku, v kategoriji vin z ostankom sladkorja pa vino Sauvignon Meranovo 2009 ledeno vino Univerze v Mariboru.
Podelitev nagrad najboljšim bo v mesecu septembra ob Dnevu Univerze v Mariboru.
Več na UMB, 24. 6. 2011

 

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)