V letu 2016 obeležujemo 20-letnico nastanka višjega strokovnega izobraževanja v Sloveniji. Leta 1996 je namreč na pobudo gospodarstva nastalo prvih pet višjih strokovnih šol in v programe katerih so se v študijskem letu 1996/1997 vključili prvi študenti in študentke.

Ob tej prelomnici bo 25. oktobra 2016 potekala slavnostna akademija v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Slavnostna akademija je priložnost za srečanje s posamezniki, ki vsak na svoj način pripomorejo k uspešni zgodbi višjega strokovnega šolstva – študentje, predavatelji, vodstvo institucij ter predstavniki različnih podjetij, ki omogočajo izvajanje praktičnega izobraževanja študentom.

Kot govorniki bodo na akademiji nastopili ministrica Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, predsednik Evropskega združenja institucij v visokem strokovnem šolstvu (EURASHE) Stéphane Lauwick ter predsednik uprave podjetja Postojnska jama d.d. Marjan Batagelj. Program bodo popestrili študenti in študentke višjih strokovnih šol s glasbeno-plesnimi točkami, ob koncu pa bomo podelili tudi priznanja Skupnosti višjih strokovnih šol RS najbolj zaslužnim posameznikom za razvoj višjega strokovnega izobraževanja v Sloveniji.

Vir: Skupnost višjih strokovnih šol RS, oktober 2016

 

 

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)