Vlada RS je na seji 23. oktobra razrešila Marijo Gregorc, roj. 23.1.1958, s funkcije članice Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje in na njeno mesto imenovala Zdravka Hribarja, roj. 27.1.1948.

Ministrstvo za šolstvo in šport je od članice Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje, Marije Gregorc, prejelo predlog za razrešitev z mesta članice strokovnega sveta, saj je imenovana od 1.11.2008 zaposlena na Ministrstvu za šolstvo in šport in njena zaposlitev ni več združljiva s članstvom v strokovnem svetu. Glede na navedeno, je izvršni odbor Zveze glasbenih šol kot predlagatelj, na svoji 4. redni seji dne 19.6.2009, za novega člana Strokovnega veta RS za splošno izobraževanje, predlagal Zdravka Hribarja, ravnatelja Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto.

V skladu z zgoraj navedenim je vlada razrešila Marijo Gregorc in imenovala Zdravka Hribarja za člana Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje.

Zdravko Hribar je po izobrazbi profesor trobente. Leta 1970 se je zaposlil na Glasbeni šola Marjana Kozine v  Novem mestu, kjer od leta 1976 opravlja funkcijo ravnatelja. Med drugim je Zdravko Hribar od leta 2001 član Nacionalne komisije za vsebinsko prenovo glasbenega šolstva, zadolžen za področje trobil in ljudskih inštrumentov (priprava novih učnih načrtov). Prav tako je član komisije za sprejem Zakona o glasbenih šolah in podzakonskih aktov.

Sporočilo za javnost o sklepih, ki jih je Vlada RS sprejela na 50. seji, 22. oktobra 2009

(Skupno 218 obiskov, 1 današnjih obiskov)