Vlada RS je na seji 17. 11. 2011 sprejela sklep, da se za prostovoljni prispevek Republike Slovenije za Sklad Združenih narodov za otroke (UNICEF – United Nations Children’s Fund) v New Yorku za leto 2011 nameni 32.000 ameriških dolarjev oziroma 23.817 evrov. Sredstva so zagotovljena na proračunski postavki pri Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.

Republika Slovenija daje svoj letni prostovoljni prispevek za aktivnosti UNICEF-a kot razvita država in se vključuje v njihove aktivnosti in projekte mednarodne razvojne in humanitarne pomoči. Vlada RS je dosedanje prispevke namenila za izvajanje rednih programov UNICEF-a, kot so zaščita otrok, osnovno izobraževanje in enakost žensk, preživetje in razvoj otrok, humanitarna pomoč in drugi. 

Pri odločitvi o prispevku Republike Slovenije za aktivnosti UNICEF-a je Vlada RS upoštevala dejstvo, da v svetu še vedno narašča število oboroženih konfliktov in naravnih katastrof ter da nekatere države v razvoju zaradi revščine še vedno potrebujejo mednarodno pomoč v obliki osnovnih življenjskih potreb, kot so nastanitev, prehrana, zdravila in voda.

Vir: MDDSZ, 17. 11. 2011

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)