Vlada RS soglaša s sofinanciranjem dejavnosti Slovenskega znanstvenega inštituta na Dunaju za prvo polovico leta 2010, in sicer v višini 118.889,82 EUR.

Vlada se je seznanila z informacijo o dosedanjem načinu sofinanciranja Slovenskega znanstvenega inštituta na Dunaju (SZI) in ministrstvu naložila, da v sodelovanju z vsemi ostalimi soustanovitelji najkasneje do 30. junija pripravi nov predlog sodelovanja Vlade Republike Slovenije s SZI ter načina in pogojev sofinanciranja.  

V skladu s statutom in  dolgoročnimi cilji bo SZI tudi v prihodnje skrbel za promocijo slovenske znanosti v Avstriji, za znanstvenoraziskovalno delo ter za sodelovanje med slovenskimi in avstrijskimi znanstveniki in znanstvenimi inštitucijami. Svojo dejavnost bo namenjal tudi slovenskim študentom v Avstriji, študentom slovenistike v Evropi ob obiskih na Dunaju, prizadeval si bo za večjo prepoznavnost Slovenije, skrbel za tečaje slovenskega jezika na Dunaju in v Gradcu ter razvijal druge aktivnosti v Gradcu. V letošnjem letu bodo v Avstriji predstavljeni: Univerza na Primorskem, Univerza Nova Gorica, Kemijski inštitut in Inštitut za arheologijo ZRC SAZU.

Vir>> Sporočilo za javnost o sklepih, ki jih je Vlada RS sprejela na 75. seji, 1. aprila 2010

(Skupno 8 obiskov, 1 današnjih obiskov)