Vlada RS je v četrtek, 24. januarja, dala soglasje k vsebini razpisov za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2013/2014 za javne visokošolske zavode in koncesionirane visokošolske zavode za koncesionirane študijske programe.

Značilnost razpisa za vpis za študijsko leto 2013/2014 je, da so bili visokošolski zavodi pred pripravo gradiv pisno opozorjeni, da v soglasje k razpisu ne bodo predlagana redna mesta za vzporedni študij in študij diplomantov. Ob upoštevanju analiz učinkovitosti študija, razmer na trgu dela in zaposljivosti iz analize, ki jo je pripravilo ministrstvo, so bili visokošolski zavodi tudi pozvani, da pri razpisu mest za redni študij s področij humanistike in družboslovja upoštevajo zmanjšanje razpisnih mest za 20 odstotkov glede na razpis za študijsko leto 2012/13.

Razpis za vpis bo izšel letos prvič samo v elektronski obliki, v zakonsko določenem roku, torej do konca januarja 2013. Prijava na razpis pa še ne bo potekala v evidenčnem in analitskem informacijskem sistemu eVŠ.

Vir in več informacij: MIZKŠ, 24. 1. 2013

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)