Vlada Republike Slovenije je na seji 30. decembra sprejela Sklep o ustanovitvi Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu in ga posredovala v objavo v Uradni list Republike Slovenije.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o visokem šolstvu v  19. členu  določa, da Vlada Republike Slovenije sprejme ustanovitveni akt Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu. Agencija se ustanavlja za opravljanje strokovnih in razvojnih nalog v visokem šolstvu ter regulatornih nalog za zunanje zagotavljanje kakovosti visokega šolstva, ki vključuje akreditacijo z evalvacijo visokošolskih zavodov in študijskih  programov. Agencija bo opravljala z Zakonom o visokem šolstvu določene naloge v javnem  interesu, da bo zagotovila trajno, strokovno in neodvisno podporo pri zagotavljanju kakovosti v visokem šolstvu.

Vir>> Sporočilo za javnost o sklepih, ki jih je Vlada RS sprejela na 61. seji, 30. decembra 2009

Sklep je objavljen v Uradnem listu RS št. 114/2009 z dne 31. decembra 2009: Sklep o ustanovitvi Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)