V četrtek, 26. maja 2016, bo celotna Slovenija povezana preko mentorstva. Pobudnik vseslovenske akcije Slovenija – mentorska država je Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon. Akcija poteka v okviru Tedna za vseživljenjsko učenje, ki je največja promocijska kampanja s področja vseživljenjskega učenja. Projektu so se pridružili tudi številni partnerji:  Zavod RS za zaposlovanje, Andragoški center Republike Slovenije, Združenje Manager, e-Študentski servis, Zveza Ljudskih univerz Republike Slovenije, mreža mladinskih centrov MaMA, Mladinski svet Slovenije in še mnogi drugi.

Namen akcije je dvigniti ozaveščenost o pomenu mentorstva in spodbujati k medgeneracijskemu sodelovanju. »Pomoč in podpora mentorja lahko mladi osebi omogoči učinkovitejši razvoj potencialov, pomaga pri aktivnem vstopanju na trg dela ter pri razvoju in implementaciji lastnih idej. Zakaj torej ne bi vsak imel mentorja?«

Akcija se bo pričela v četrtek, 26. maja 2016 in bo potekala vse do 30. junija 2016. V tem času se bodo po celotni Sloveniji na več kot 100 lokacijah odvijale delavnice z naslovom »Zakaj ne bi tudi ti imel mentorja?« in »mentorski networking« dogodki, kjer bodo mentorje in mentorirance povezovali v mentorske pare. V okviru delavnic bodo mlade prek spletne platforme www.mentorstvo.si povezovali z mentorji iz različnih področij (podjetništvo, kultura, šport, politika, umetnost…). V okviru akcije si želijo povezati vsaj 1000 mentorskih parov.

Vir in več informacij: MSS, 10. 5. 2016

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)