Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih ter ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Z njim podaljšuje izvajanje dela v vrtcih in v prvih treh razredih osnovne šole v t.i. rdečih regijah: v Gorenjski, Koroški, Osrednjeslovenski, Podravski, Pomurski, Savinjski in Primorsko-Notranjski regiji. V teh sedmih regijah bo od torka, 2. 2. 2021, vzgojno-izobraževalno delo za učence od 1. do vključno 3. razreda še naprej potekalo v prostorih šole. V preostalih petih regijah, to so v Jugovzhodni Sloveniji, Goriški, Obalno-kraški, Posavski in Zasavski regiji (t.i. »črne« regije) bo vzgojno-izobraževalno delo za vse učence od 1. do 9. razreda osnovne šole potekalo na daljavo.

Pomembna novost odloka, ki ga je sprejela vlada, pa je varstvo otrok in šolanje na daljavo učencev v »črnih« regijah katerih starši ne morejo ostati doma. Zanje se na podlagi potrdila delodajalca zagotovi nujno varstvo in pouk na daljavo. Enako velja tudi v primeru otrok in učencev staršev samohranilcev.

Viri in več informacij: ZRSŠ, MIZŠ, Vlada RS, 28. 1. 2021

(Skupno 35 obiskov, 1 današnjih obiskov)