Ministrstvo za šolstvo in šport je izvedlo v petek 11. februarja 2011 na ljubljanski Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo vzorčni projekt “Nasilje in nedostojno vedenje v športu in na športnih prireditvah”.
V projektu so sodelovali legenda slovenskega športa Miro Cerar, ambasador za šport, strpnost in “fair play” RS, njegov namestnik dr. Stanislav Pinter s Fakultete za šport, policijski inšpektor Miha Burilov, priznan športni komentator in novinar Ivo Milovanovič ter športni legendi, košarkar Dušan Hauptman in hokejist Ivo Jana.
Vidik športa mladih pa je predstavila rokometašica RK Krim Mercator Sanja Gregorc, reprezentantka tudi z mednarodnimi izkušnjami.  K dogodku so veliko prispevali športni pedagogi  in profesorji šole, ki so že pred tem izvedli predpripravo dijakov na današnje druženje.
 
Dogodek, ki je potekal v športni dvorani Tabor v Ljubljani za okrog 180 dijakov prvih letnikov SŠOF, je povezoval predstavnik ministrstva in vodja projekta Darko Repenšek, ki je predstavil tudi vlogo sodnikov kot udeležencev športnih dogodkov.
 
Uvodoma so gostje iz različnih vidikov obravnavali fenomen nasilja v športu, k sodelovanju pa so bili tvorno pritegnjeni dijaki, ki so v obliki delavnice razpravljali o pojavu nasilja v sodobni družbi, ki se kaže tudi v športu. Svoj pogled so vsem prisotnim predstavili v obliki nastopov, te pa podprli s zanimivo oblikovanimi plakati.
 
V zaključni razpravi so  dijaki izpostavili slogan: ” NAŠ ŠPORT JE ŠPORT BREZ NASILJA!”, s katerim so nazorno opredelili svoj odnos do obravnavane vsebine, ki ga želijo deliti s svojimi sovrstniki širom po Sloveniji in svetu. 
Vir: MŠŠ, 14. 2. 2011

 

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)