Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo je na novinarski konferenci 3. 7. 2013 predstavil doslej opravljeno delo ministrstva in prednostne projekte ministrstva do konca leta.

Naložba v človeške vire, kot enega ključnih in redkih naravnih potencialov, ki jih premore Slovenija, kar predstavlja vlaganje v znanje, znanost, razvoj in šport, je prava formula za izhod iz krize. Uspešno so zaključili tudi pogajanja v zvezi z rebalansom proračuna, tako, da poseganje v normative in standarde ne bo potrebno, s čimer se ohranja kakovost javnega izobraževanja. Prav tako je še posebej v času krize nedopustno morebitno zmanjševanje sredstev za znanost in visoko šolstvo.

16 milijonov evrov, ki jih je v letu 2012 predvidel amandma Državnega zbora za visoko šolstvo, je bilo v letu 2013 v skladu z amandmajem v celoti tudi namenjenih visokemu šolstvu. Dodatna sredstva v višini 7,3 milijona evrov bo z rebalansom proračuna ministrstvo zagotovilo tudi področju znanosti.

Osnovna usmeritev ministrstva v mandatu nove vlade je umik politike od tam, kjer mora prevladovati stroka. Stroki je potrebno odpreti prostor, v kar so naravnani tudi ukrepi ministrstva. Obenem pa si ministrstvo prizadeva zagotoviti zadostna proračunska sredstva za normalno delovanje na vseh področjih, ki sodijo v pristojnost MIZŠ.

Vir: MIZŠ, 3. 7. 2013

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)