Slovenska filantropija s številnimi prostovoljskimi organizacijami in posamezniki 5. in 6. aprila organizira četrti Dan za spremembe, ki bo namenjen izmenjavi predmetov z namenom zbiranja sredstev za šolske sklade. 2. aprila bo kot uvod v 70 dogodkov potekala dražba predmetov znanih osebnosti.

Na povabilo Slovenske filantropije za sodelovanje na 4. Dnevu za spremembe so se odzvala številna društva, šole, občine in posamezniki, ki organizirajo v 45 krajih po Sloveniji kar 70 akcij izmenjave predmetov. Pri tokratnem Dnevu za spremembe ne gre le za promocijo prostovoljstva, ampak tudi za širjenje solidarnosti. V proti potrošniškem duhu bomo čim več ljudem omogočili, da na eni strani kaj koristnega prinesejo in na drugi strani nekaj uporabnega zase odnesejo. Marsikdo bo tako prišel do predmetov, ki si jih sicer ne bi mogel privoščiti. Po celi Sloveniji bomo zbirali kuhinjske pripomočke, gospodinjske aparate, pripomočke za prostočasne aktivnosti, otroško opremo, oblačila, knjige in druge uporabne predmete.
Zbrane donacije bomo namenili za šolske sklade ter tako pomagali otrokom socialno šibkejših družin, da se udeležijo šole v naravi.

Napoved dogodkov ob Dnevu za spremembe po Sloveniji bo dobrodelna dražba predmetov znanih osebnosti, 2. aprila ob 19. uri v Mestnem muzeju Ljubljana.
Z udeležbo na dražbi želimo tik pred zdajci spodbuditi tudi širšo javnost, da sodeluje na dogodkih, saj lahko vsak nekaj pripeva. Vsak na svoj način in po svojih močeh.

Sredstva z dražbe bomo namenili OŠ Vransko – Tabor, ki kot šola lahko predstavlja vzor na področju vključevanja učencev in učiteljev v prostovoljske aktivnosti znotraj šole, na humanitarnem in medgeneracijskem področju, se pa žal sooča z velikim številom socialno ogroženih otrok.

Predmete za dražbo 2. aprila so podarili:
Arne Hodalič, Neca Falk, Jure Košir, Alenka Godec, Branko Đurič Đuro, Milena Zupančič, Klavdij Tutta, Živa Vadnov, Franci Kek, Tinkara Kovač, Boris Cavazza, Kjara Starič, Nuša Derenda, Valentina Smej Novak, Vinska klet Goriška brda …

Akcije 5. in 6. aprila bodo potekale v naslednjih krajih:
Ajdovščina, Bakovci, Cirkovce, Dobje pri Planini, Fram, Grad, Idrija, Izola, Ivančna Gorica, Jesenice, Kamnik, Kočevje, Kranj, Krško, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Logatec, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Odranci, Pesnica pri Mariboru, Piran, Pivka, Postojna, Ptuj, Radovljica, Razkrižje, Renče, Ruše, Strunjan, Šempeter pri Novi Gorici, Šentjur, Šmartno pri Litiji, Tolmin, Trbovlje, Turnišče, Velenje, Vipava, Vrhnika, Zreče, Žalec, Žužemberk. 

 

Vir>> Slovenska filantropija

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)