Mesec znanosti se bo tudi v letu 2020 raztezal od oktobra do konca decembra (osnutek programa). Tokrat ima prav posebno vlogo, zaradi številnih dejavnikov, ki vplivajo na pomen in vlogo znanosti v slovenski, evropski in globalni družbi. Soočeni smo s stanjem in posledicami pandemije COVID-19, kjer znanost že igra, in bo tudi v prihodnje, ključno vlogo pri naslavljanju in iskanju rešitev za temeljne zdravstvene, socialne, gospodarske in družbene izzive.


Osrednji dogodek ostaja podelitev državnih nagrad in priznanj na področju znanosti, to so: Zoisova nagrada, Zoisovo priznanje, Puhova nagrada, Puhovo priznanje in priznanje Ambasador znanosti Republike Slovenije v letu 2020, ki bodo letos potekale 1. decembra 2020.

V okviru dogodkov Mesca znanosti 2020 bomo združili prizadevanja tudi z dogodki v okviru Evropske noči raziskovalcev, ki se bodo odvijali med 27. oktobrom in 27. novembrom 2020. Napovedujemo tudi posvet Komisije za enakost na področju znanosti, ki bo tokrat obravnavala vprašanja s področja znanosti in etike.


Vir in več informacij: MIZŠ, 19. 10. 2020

(Skupno 30 obiskov, 1 današnjih obiskov)