Danes se za 194.562 učenk in učencev, od tega 20.797 prvošolk in prvošolcev, ter za okoli 79.000 dijakinj in dijakov, od tega 21.000 dijakinj in dijakov prvih letnikov, začne šolsko leto 2022/23.

Pouk se bo v novem šolskem letu izvajal v šoli, na običajen način, ob tem pa bo potrebno upoštevati osnovne higienske ukrepe in priporočila za preprečevanje prenosa in širjenja virusa SARS CoV-2 ter ukrepe za samozaščitno vedenje. Vrsta in intenzivnost ukrepov se izvajata glede na epidemiološko situacijo.

Ob tej priložnosti je minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič namenil posebno poslanico učenkam, učencem, dijakinjam, dijakom, staršem ter zaposlenim v vzgoji in izobraževanju.

Na Zavodu RS za šolstvo pa bodo tudi v tem šolskem letu nudili strokovno podporo vodstvenim in strokovnim delavcem, celotnim kolektivom, timom ali posameznikom z vključevanjem v razvojne naloge, projekte in poskuse. K sodelovanju bodo povabili tudi druge strokovne inštitucije, združenja in po potrebi tudi starše.

Vir in več informacij: MIZŠ, MIZŠ, SIO in ZRSŠ, 31. 8. 2022

,

(Skupno 43 obiskov, 1 današnjih obiskov)