Slovensko inovacijsko stičišče, Evropsko gospodarsko interesno združenje (SIS EGIZ), je z vpisom v sodni register 31. decembra 2015 začelo tudi uradno delovati.

V začetku januarja se je sestal Svet SIS in sprejel program dela ter finančni plan za leto 2016, ki ga bo konec januarja obravnavala tudi Skupščina SIS.

V Slovenskem inovacijskem stičišču se trenutno posvečajo oblikovanju dveh možnih strateških razvojno-inovacijskih partnerstev – Zdravje in medicina ter Hrana. Prizadevajo pa si tudi za ustanovitev Mreže za inovativna učna okolja.

Med ustanovnimi člani Slovenskega inovacijskega stičišča so: AmCham Slovenija, BTC, DOBA, ELES, Center odličnosti EN – FIST, Gorenje, Inštitut Jožef Stefan, Kemijski inštitut, KRKA, Lek, Mestna občina Ljubljana, Nacionalni inštitut za biologijo, Nova ljubljanska banka, Razvojni center orodjarstva Slovenije, RIKO, Regionalna razvojna agencija-Ljubljana urbana regija, SID – Slovenska izvozna in razvojna banka, Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje, Bruselj, Belgija, Špica International, Tehnološki park Ljubljana, Telekom Slovenije, Trimo in Univerza v Ljubljani.

Slovensko inovacijsko središče vljudno vabi k včlanitvi.

Vir: UL, 15. 1. 2016

(Skupno 37 obiskov, 1 današnjih obiskov)