V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) mladim v času poletnih počitnic tudi letos ponujajo tabore s področja naravoslovja in tehnike, s katerimi jim omogočajo pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti.

Ta konec tedna se bodo začeli že prvi letošnji tabori, in sicer bodo mladi pod Uršljo goro modelirali čolne, v Tolminu se bodo spoznavali z robotiko in elektroniko, tisti malo bolj domači v teh vodah bodo raziskovali svet robotov in vezij, v Prosenjakovcih pa bodo udeleženci poletne šole odkrivali skrivnostni svet čebel. V začetku prihodnjega tedna se bodo z modelarstvom srečali tudi v Murski Soboti, v Ljubljani pa bodo navdušenci nad kemijo spoznavali kemijske vsebine, za katere v šoli navadno zmanjka časa.

Mladi bodo znanje iz šolskih klopi preverjali tudi v nadaljevanju poletja, ko pripravljajo še druge tabore s področja naravoslovja in tehnike. Seznam vseh taborov in dodatne informacije lahko dobite na spletni strani oz. pišite na tabori@zotks.si ali pokličite na 01 25 13 727.

Vir: CNVOS, 24. 6. 2011

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)