V četrtek, 27. 10. 2022, je potekal v prostorih BIC Ljubljana, Posvet o kakovosti, v sodelovanju treh organizacij: CPI-ja, Zveze srednjih šol in dijaških domov Slovenije ter šolskega centra BIC Ljubljana.

Program posveta sta obogatila gostujoča predavatelja Zoran Lekić in Guus van Beek.

Zveza srednjih šol in dijaških domov Slovenije je pomemben vir pri načrtovanju dolgoročne nacionalne razvojne strategije na področju kakovosti v poklicnem in strokovnem izobraževanju.

V razpravo so se vključevali tako udeleženci prisotni v živo kot tisti na daljavo. Prispevali so kar nekaj pozitivnih praks in izkušenj v povezavi z vodenjem kakovosti na šolah.

Šole so ponovno izpostavile potrebo po finančnem nagrajevanju članov šolskih timov za kakovost. Predlog je bil tudi razvoj orodij za spremljanje diplomantov na ravni šol.

Povratna informacija srednjih poklicnih in strokovnih šol bo služila kot pomemben vir pri pripravi nacionalnega strateškega načrta na področju vodenja kakovosti strokovno poklicnega izobraževanja za obdobje do leta 2030. Poleg tega bodo na načrt vplivali še evropski trendi ter povratne informacije drugih deležnikov ter ključne ugotovitve nacionalnih evalvacij na tem področju.

Vir in več informacij: CPI, 28. 10. 2022

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)