20. marca 2014 bo v Hotelu Plaza v Ljubljani potekala zaključna konferenca projekta Razvoj pismenosti ter ugotavljanje in priznavanje neformalnega učenja od 2011 do 2014 z naslovom Razvijamo temeljne zmožnosti odraslih in odkrivamo skrito znanje. Poleg predstavitve rezultatov projekta ter njihove implementacije v praksi, je namen konference tudi razmislek o razvoju obeh pomembnih področjih izobraževanja odraslih, razvoja pismenosti odraslih ter ugotavljanja in vrednotenja neformalno ter priložnostno pridobljenega znanja odraslih, v prihodnosti.

Strokovnemu predavanju v plenarnem delu (dr. Zdenko Kodelja, Pedagoški inštitut, Ranljivi odrasli, družbena kriza in pravičnost) bosta sledili predstavitvi rezultatov in izzivov izpeljanega projekta (dr. Petra Javrh, ACS, Kako obogatiti razvoj pismenosti? in mag. Tanja Vilič Klenovšek, ACS, Kako odkriti skrito znanje, spretnosti in kompetence odraslih?), popoldanski del pa bo namenjen delu v skupinah, kjer bodo sodelovali tudi praktiki – strokovni delavci, ki so v projektu sodelovali s svojimi izkušnjami na področju izobraževanja odraslih in so pripomogli k implementaciji rezultatov projekta v prakso.

Podrobnejše informacije o vsebini zaključne konference so v programu, ostale informacije ter prijava pa so dostopni na spletni strani zaključne konference. Udeležba na konferenci je brezplačna, vendar je število udeležencev omejeno, zato bodo upoštevali vrstni red prispelih prijav. Vabljeni!

Vir: ACS po e-pošti in v novici ACS, 26. 2. 2014; ADS, 2. 3. 2014

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)