Mednarodna konferenca Splet izobraževanja in raziskovanja z IKT – SIRikt 2011, ki je potekala med 12. in 16. aprilom v Kranjski Gori, se je zaključila z usposabljanjem sodelavcev E-šolstva.

Na konferenci so se v vseh dnevih srečevali tisti, ki želijo biti na tekočem z uporabo IKT v vzgoji in izobraževanju. Konferenca je gotovo dobra izbira, saj združuje priznane domače in tuje predavatelje, predavanja, delavnice in predstavitve. Je torej priložnost za izmenjavo izkušenj med vsemi pedagoškimi delavci, učenci in dijaki, ki pri svojem delu uporabljajo sodobna orodja digitalne dobe.

Konferenco je sestavljalo več dogodkov:

  • V sklopu konference je Videokonferenčni dan največja slovenska videokonferenca, na kateri so učenci in dijaki predstavili svoje projekte.
  • Konferenca Arnes 2011 z naslovom KAJ NAM PRINAŠA RAČUNALNIŠTVO V OBLAKU je povezala uporabnike s področja izobraževanja, raziskovanja ter kulture in je pokrivala uporabniške in sistemske vidike uporabe novih tehnologij.
  • Osrednji del, konferenca “Na poti k e-kompetentni šoli”, je bilo Vodenje e-kompetentne šole ali vrtca namenjeno ravnateljem, ki želijo višji in kakovostnejši nivo informatizirane šole.
  • Vzgojiteljem in učiteljem na vseh stopnjah izobraževanja pa del z naslovomDidaktični pristopi e-kompetentnih učiteljev in vzgojiteljev.
  • Dogodek KONFeT ali eTwinning združuje učitelje, ki IKT in mednarodno sodelovanje vključujejo v svoj pouk.
  • Usposabljanje sodelavcev projekta E-šolstvo, ki je bilo zaključno dejanje, sodi v redna usposabljanja, ki dvigujejo kvaliteto storitev.
  • V sklopu konference SIRikt 2011 je bila letos prvič tudi spletna videokonferenčna okrogla miza na temo Spletne generacije.

Izvedeni so bili fotografski in video natečaj Življenje je lepo, natečaj didaktičnih gradiv za uporabo z interaktivno tablo, na pilotni natečaj za e-kompetentno šolo pa so vzgojno izobraževalni zavodi poslali video posnetke o učinkoviti in smiselni uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije pri njih.

Vir: SIO, 17. 4. 2011

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)