Danes 9. oktobra 2010 ob 12. uri bo na OŠ Cirkovce potekala zaključna konferenca ESS projekta Nasilje je out, mi smo in.

Projekt, ki je bil izbran v okviru ESS razpisa Socialne in državljanske kompetence 2008-2010 in traja od 1. 12. 2008 do 31. 10. 2010, izvaja ga OŠ Cirkovce z devetimi osnovnimi šolami ter štirimi zunanjimi partnerji. Sodelujoči so sodelovali na temo prepoznavanja in preprečevanja nasilja v osnovnih šolah, cilji projekta pa se nanašajo na razvijanje in utemeljevanje novega, inovativnega pristopa pri delu z otroci in mladostniki na področju zmanjševanja nasilja v šolah.

S tem projektom so želeli otroke in starše osvestiti o nasilju in jih naučiti, kako si lahko v primeru nasilja pomagajo, kam se lahko obrnejo, učiteljem pa ponuditi možne alternative ukrepanja v primeru pojavljanja nasilja na šoli. Osnovni cilj projekta pa je bil aktivirati učence, kar so dosegli z delavnicami in uvajanjem vrstniške mediacije v šolah.

Na konferenci bo OŠ Cirkovce s konzorcijskimi partnerji predstavili dvoletno delo, izmenjali primere dobre prakse, predstavili pa se bodo tudi zunanji partnerji.

Več o projektu na: www.za-nenasilje.si

Vir MŠŠ 

(Skupno 34 obiskov, 1 današnjih obiskov)