Direktorat za izobraževanje in kulturo pri Evropski komisiji organizira od 7. do 9. marca v Budimpešti zaključno konferenco o Akcijskem načrtu za izobraževanje odraslih: Za učenje je vedno pravi čas (2007).

Na konferenci bodo obeležili triletno intenzivno evropsko sodelovanje na področju izobraževanja odraslih in rezultate, obenem pa opredelili potrebe, prednostna področja in ukrepe za obdobje do leta 2020. Na ta način bo konferenca pripomogla k opredelitvi pobud Evropske komisije na področju izobraževanja odraslih v okviru strategije Izobraževanje in usposabljanje 2020 in njej nadrejene agende Evropa 2020: Evropska strategija za pametno, vzdržno in vključujočo rast.

Dogodek, na katerem se bo zbralo okrog 250 udeležencev, predstavnikov stroke in izobraževalne politike iz 40 evropskih držav pa tudi udeležencev kakovostnih projektov in mrež, bo potekal pod okriljem madžarskega predsedovanja Svetu EU, zato bo uvodna, predkonferenčna točka dnevnega reda predstavitev izobraževanja odraslih na Madžarskem. Preliminarni program v nadaljevanju poleg udarnih plenarnih prispevkov predvideva obravnavo treh ključnih tem: posodabljanje sistemov izobraževanja odraslih, izboljšanje kompetenc odraslih ter izobraževanje odraslih za povezano, pluralistično družbo v sedmih vzporednih delavnicah.

Več na spletni strani konference

Vir: ACS, 2. 3. 2011

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)